Klima ve Vantilatörler Hakkında İşinize Yarayacak...

19 Eylül 2022
Klima ve vantilatörler bu sıcak yaz günlerinde bulunduğunuz ortamı konforlu kılabilmek için en çok başvurulan cihazlar. Yaz sıcaklarıyla birlikte hem gündüz hem de akşam saatlerinde sıcak hava adeta peşinizi bırakmıyor ve üzerinizde halsizlikten, aşırı su kaybına kadar birçok etki yaratıyorsa hemen konuyu araştırmaya başlayın.

BAUHAUS olarak klima ve vantilatörler ile ilgili bilmenizde fayda olacağına inandığımız birkaç maddeyi sizler için hazırladık!
1-Klima kullanımı tansiyon hastaları ve bahar alerjisi olan kişiler için özellikle tavsiye edilir. Eğer alerjiniz varsa bir klima edinmeniz sizin için iyi olacaktır. Çünkü klimalar içindeki filtreleri sayesinde bulunduğunuz ortama havadaki polenlerden arındırılmış ve daha alerjensiz bir hava üfleyerek özellikle bahar aylarında rahat etmenizi sağlayacaktır.

2-Klimaların en önemli özelliklerinden biri olan nem alma özelliği genellikle pek bilinmez veya önemsenmez. Oysa ki yaz aylarının özellikle nemli günlerinde klimanızın nem alma özelliğini kullanarak daha serin ve rahat nefes alınır bir ortam elde edebilirsiniz.

3-Vantilatörlerin klimalar gibi havadaki nemi alarak serinletme özellikleri yoktur. Vantilatörler arkalarındaki havayı alır ve bize doğru iterek serinlemenizi sağlarlar. Bu sebeple vantilatörün arkasının, açık bir pencere gibi temiz hava alabileceği bir yere dönük olması sizin için çok daha iyi ve sağlıklı olacaktır.
4-Klimaların virüs yayması ile ilgili birçok söylenti dolaşıyor fakat klimalar grip virüslerinin yaşayabileceği, insanlara bulaşmak için yerleşebileceği ortamlar değildir. Lakin klimanın doğrudan ve yüksek bir fan ayarına maruz kalmak sizi tabii ki hasta edebilir.

5-Vantilatörün doğrudan karşısına geçmek birçok insanın anında serinleyebilmek için yaptığı hatalardan biridir. Hastalık veya kas tutulması gibi sorunlar yaşamamak için vantilatörden çıkan serin havanın doğrudan üzerinize gelmediğinden emin olmalısınız. Doğru bir kullanım için vantilatör çevreyi tarar vaziyette ve orta hız ayarında tutulmalıdır.

6-Klima kullanımında yapılan büyük yanlışlardan biri de daha hızlı serinleyebilmek için klimaya çok yakın bir konum almaktır. Fakat klimaya yakın olmak daha hızlı serinlemenize yardımcı olmaz çünkü klimalar odanın her yerini homojen olarak eşit bir şekilde serinletir. Klimaya doğrudan maruz kalmak ancak sizi hasta edebilir veya kas tutulmalarına sebebiyet verebilir.