Evde Boş Vakti En İyi Şekilde Değerlendirmenin Yolları

19 Eylül 2022
Boş zamanınız varsa saatlerin, günlerin ve haftaların uçup gitmesine izin vermek oldukça kolaydır. Ancak bu ekstra zamanı daha üretken bir şekilde de geçirebilirsiniz. Fazla vaktimizin olduğu dönemlerde kendimize ilk sorduğumuz sorulardan biri de budur: Evde vaktimizi nasıl değerlendirebiliriz?
Evde yeterli vaktinizin olduğu dönemler bir süredir planladığımız veya uzun süredir yapmayı ertelediğimiz hobiler, projeler, onarım ve diğer ev işlerini ele almak için harika bir fırsattır.
BAUHAUS olarak evde uygun vakitlerinizde kolaylıkla yapabileceğiniz işler, projeler ve aktivitelerle ilgili fikirlerimizi sizin için derledik.
Duvarlarınızı Yenileyin.
Duvarlar, evi yenilemek söz konusu olduğunda ilk akla gelen alan olmasa da birkaç küçük düzenlemeyle büyük fark yaratabilir.
İlk olarak duvarlarınızda bulunan tablo ve çerçevelerin yerini değiştirebilir, mevcut fotoğraflarınızın ve/veya çerçevelerinizin yerine yenilerini ekleyebilirsiniz.
Çok sık kullanıldığı için özellikle boya gerektiren kapı gibi yerler ve rötuş isteyen duvarlar için boya, duvar kâğıdı ve PVC karo uygulamaları yapabilirsiniz.
Hobilerinize Vakit Ayırın.
Boş vakitlerinizde yaratıcılığınızı kullanarak evde ve kişisel gelişiminizde mucizeler yaratabilirsiniz! Yeni bir dil öğrenin, ahşap tezgâhlarla kendi mobilyanızı yaratın, şövale ve yağlı boyalar alıp resim yapmaya koyulun, stencil uygulamaları yapın, bilmediğiniz bir müzik aletini çalmayı öğrenin veya kaliteli bir oyma seti alıp oymacılıkla ilgilenin. Seçenekleriniz sonsuz!
Evinizi Düzene Sokun.
En derli toplu insanlar bile dağınık bir gardıroba sahip olabilir. Kullanılmayan eşyalarınızı kaldırın, kıyafetlerinizi kategorilendirin, mevsimlik parçaları üst katlara veya arkaya koyun, sık giydiklerinizi ise öne alın. 
Ev girişindeki paspas, ayakkabılık, portmanto, askılık gibi alanları organize edin.
Evin Aydınlatmasını Gözden Geçirin.
Bu dönemde evdeki aydınlatma öğelerinin yerini değiştirebilir, ampulleri yenileyebilir, perdelerinizi temizleyebilir veya evin ışığını farklılaştırmak için yeni bir perde almayı düşünebilirsiniz.
Dip Köşe Temizliğin Tam Zamanı!
Elle temas edilen yerleri uygun bir dezenfektanla silmek gibi rutinlerin yanı sıra sık temizlenmeyen havalandırma yerleri, süpürgelikler, yatağın altı ve banyo dolabı çekmecelerini silmeye girişebilirsiniz. Sadece toz almak için toz fırçası veya mikrofiber bezler size oldukça yardımcı olacaktır.
Eşyaların Yerlerini Değiştirin.
Koltuğunuzu başka bir duvara taşıyın, halıların yerlerini birbiriyle değiştirin, odanızdaki bir aydınlatma öğesini başka bir odaya taşıyın. Kitaplığınızdaki kitapların yerlerini alfabetik olarak veya renklerine, konularına göre düzenleyin.
Çalışma Köşenizi Düzenleyin.
Evden çalışıyorsanız çalışma masanızın çevresinde veriminizi artıracak ve çalışmayı daha keyifli hâle getirecek düzenlemeler yapın. Rahat bir çalışma koltuğu edinin, gözlerinizi yormayacak bir masa lambası satın alın ve gürültülü bir evde yaşıyorsanız ses yalıtımı için çözümler bulmaya çalışın. Notlarınızı asmak için şirin panolar kullanın.