Duvar dekorasyonunda işinize yarayacak 5 öneri!

21 Ağustos 2020
Duvarlarınıza farklı bir hava katmanın vakti gelmedi mi?

Bilindiği üzere duvarlarınıza ekleyeceğiz birkaç dekoratif unsur sıradan bir duvarı göz alıcı ve dopdolu bir hale getirebilir. Bomboş ve hatta sıkıcı sayılabilecek duvarları birkaç ufak ve yaratıcı değişiklikle eğlenceli aynı zamanda şık bir hale getirmek işten bile değil.

Duvarlarınızda yapacağınız bu minik değişiklikler aslında bütün odanın havasını değiştirecek. Mesela, kanepenizin bulunduğu duvara asacağınız birkaç raf veya televizyon sehpasının üst kısmına asacağınız dekoratif bir ayna pekâlâ salonunuzu göz dolduran, eve gelen misafirlerinizin dikkatini çekecek bir hale getirebilir.

Duvar dekorasyonu için pek çok alternatif yöntem mevcut olsa da aslında bu iş tamamen sizin zevkinize, yaratıcılığınıza ve evinizin dokusuna göre şekillenecektir.

BAUHAUS olarak bu konuda size yardımı dokunabilecek ya da ilham verebilecek fikirleri derledik...
1 - Tablo ve Çerçeveler
Tablo ve çerçeveler duvar dekorasyonu için vazgeçilmez ve en kolay ulaşabileceğiniz elemanlardır. Çerçeveleri resimli kullanabileceğiniz gibi boş olarak da kullanabilir farklı kombinasyonlarla harika bir görüntü elde edebilirsiniz. Hatta çerçevenizin arkasına bir ayna yapıştırarak da kullanabilirsiniz.
2 - Dekoratif Raflar
Kolayca edinebileceğiniz çeşitli renk ve boylarda birkaç dekoratif raf boş duvarlarınız için çok basit fakat bir o kadar da etkili bir dokunuş olacaktır. Bu rafları dilediğiniz gibi kullanabilir üzerinde çeşitli objeleri, koleksiyonlarınızı sergileyebilir, bitkilerinizle süsleyebilir veya kitaplarınızı yerleştirebilirsiniz.
3 - Duvar Kağıtları
Tabii ki duvar kâğıtlarına göz atmadan olmaz. Uygulaması diğer dekorasyon elemanlarına göre biraz daha zahmetli olsa da duvar kağıtları yaşam alanınızı baştan aşağı değiştirecek, duvarlarınıza hayat verecek en önemli dekorasyon unsurlarının başında geliyor. Duvar kağıtları sadece duvarlarınıza değil evinize de istediğiniz havayı vermenizde size yardımcı olabilecek başlıca dekorasyon unsurlarıdır.
4 - Duvar Saatleri
Duvar saatleri en eski ve en yaygın olarak kullanılan duvar dekorasyon elemanlarından... Evinizin dokusuna uygun seçebileceğiniz çeşitli renk, boy ve biçimdeki saatlerle kolayca ve bütçenizi aşmadan duvarlarınızı zenginleştirebilirsiniz.
5 - Aynalar
Aynalar doğru yerlerde kullanıldığı takdirde duvarlar için harika dekorasyon araçlarıdır çünkü, bulundukları alanı olduğundan çok daha derin ve ferah gösterebilirler. Bu şekilde boş duvarların verdiği sıkıntı hissini rahatlıkla giderebilirler. Yine aynaların bir başka avantajı da yaşam alanınızı çok daha aydınlık ve geniş hale getireceği gerçeğidir.